3 Temmuz 2008 Perşembe

Pratik Bilgiler Kokuları önlemek

Mutfaklardan genelde güzel yemek kokuları yükselir ama bazen istenmeyen kokular da olur. Tüm evi saran balık kokusu, ellere sinen soğan kokusu... Bu kokularla nasıl başa çıkacağınızı sizler için derledik.
Eve Sinen Balık Kokusu Balık kokusunun eve sinmesini kızartma yağına limon suyu katarak önleyebilirsiniz. "Kızartmayı yaptım artık iş işten geçti" diyorsanız, yanılıyorsunuz. Ocakta az bir miktar kahve yakmayı deneyin evdeki balık kokusu yerini kahve kokusuna bıraksın.
Tabaklara Sinen Balık Kokusu Bulaşık suyunun içine kahve telvesi atmayı deneyin. Kahve balık kokusunu emecektir.
Ellere Sinen Balık Kokusu Ellerinize sinen balık kokusunu geçirmek içinse ellerinizi limonla ovuşturun. Hatta balık ayıklamaya başlamadan önce ellerinizi limonla avuşturursanız, koku ellerinize hiç sinmez.
Ellere Sinen Sarmısak Kokusu Ellerinizdeki sarmısak kokusunu çıkarmak için elinize bir miktar tuz alıp hafifçe nemlendirin ve ellerinizi avuşturun. Daha sonra da bol suyla yıkayın. Ayrıca kahve telvesiyle ovuşturarak da ellerinize sinen sarmısak kokusundan kurtulabilirsiniz.
Ellere Sinen Soğan Kokusu Ellerinize sinen soğan kokusunu çıkarmanın birkaç yolu var. Bunlardan biri, bir parça maydanoz ya da taze nane alıp parmaklarınızın arasında ovuşturmanız. Başka bir yolsa haşlanmış patatesle ellerinizi beş dakika kadar ovalamanız. Bıçağa Sinen Soğan Kokusu Ellerinizde olduğu gibi, bıçak ya da diğer mutfak gereçlerini de taze nane yapraklarıyla ovuşturarak soğan kokusundan kurtulabilirsiniz.
Kızartma Kokusu Kızartma kokusunun tüm eve yayılmasını istemiyorsanız, yağ kızmaya başlar başlamaz içine bir sap maydanoz atın.
Kavanozlara Sinen Kokular Kavanozlara içinde sakladığınız malzemelerin kokusu sinebilir. Bu kavanozlarda başka bir şey saklamak istediğinizde kokularının gitmesi için, kapağı açık olarak bir saat kadar buzdolabında bekletin.
Buzdolabı Kokuları Buzdolabında bazı yemek ya da meyvelerin kokusu diğerlerine geçebilir, birbirine karışabilir. Bunu önlemek için küçük bir kaba bir miktar süt koyun ve bunu buzdolabınızın bir köşesine yerleştirin. Sütün kokuları emdiğini ve başka yiyeceklere sinmesini önlediğini göreceksiniz.

-Alıntıdır-

Hiç yorum yok: